Headerbild

Härlövs IF

En klubb - många möjligheter

Nu börjar vi orientera igen! Orientering för ALLA!

2022-03-28 i Orientering / Nyheter

Tisdag 31 maj 18:00, fortsätter våra tisdagsträningar för ALLA orienterare! Alltså både för dig som redan är orienterare och för dig som vill bli orienterare. Välkomna!

Orientering för ALLA fortsätter med träning och banor för ALLA nivåer ALLA tisdagar fram till att skolorna tar sommarlov i juni.

Program (uppdateras 1-2 veckor före om det blir ändringar)

29/3 - banor runt Bockatorpet

5/4 - banor åt sydväst från Bockatorpet

12/4 - sprintinspirerad träning NÖ från Bockatorpet

19/4 - banor vid Baslinjen, vägvisning från Bockebodavägen precis vid infarten till Bockatorpet

26/4 - banor vid "Brödernas", vägvisning från Bockebodavägen, strax öster om korsningen med Djurhagsvägen (mot Skepparslöv).

3/5 - banor från Bockatorpet 

10/5 - Sprint vid Talldalsskolan i Vä. 

17/5 - Sprint vid Öllsjöskolan

24/5 - banor från Bockatorpet (åt SV)

31/5 - banor från Bockatorpet (åt N)

Ikväll blir det "långdistansbanor" men med "medeldistansinslag" vid Bockatorpet, eller snarare en bit från Bockatorpet, ca 400 m uppvärmning/nerjogg, norrut på Gröna spåret. (Orange bana består av två halvor, övriga har en bana.)

Start ca 18:00-18:30.

7/6 - banor "sprint" + "labyrint" vid Bockatorpet + grillning

Du som inte varit med tidigare är välkommen att prova när det passar dig! Men det är trevligt ju fortare du dyker upp!

Ungdomar från 5 år t o m 16 år (alla födda 2006-2017) kan hjälpa klubben att samla poäng i Ungdomsserien i Skåne, följande tävlingar ingår:

27/3  Göingefejden-lång FK Göingarna
9/4    Klövadubbeln-medel OK Kompassen 
17/4  Hästveda-medel Hästveda OK 
15/5  Palmsprinten OK Kontinent 
28/8  DM-lång OK Tyringe 
18/9  Ringsjömedeln Ringsjö OK 

Vi satsar på att få ut fler ungdomar i höst! Vi hoppas att du som är mellan 5-16 år vågar dig ut på någon tävling i höst, för vi behöver få ut betydligt fler på tävlingar framöver. Och vill man bli bättre orienterare, så är tävlingar oftast den bästa träningen, då man oftast kommer ut i en helt ny skog.

Nu väntar snart sommaren, med en hel del spännande tävlingar inom ganska rimliga avstånd, kolla på Eventor, så hittar du tävlingar hela juni, juli och augusti i Skåne, Blekinge, Halland och Småland. Och du vet väl att det finns banor för nyaste nybörjaren, såväl som för de bästa orienterarna på i princip alla tävlingar. På semester längre norrut? Kolla Eventor, så kanske du hittar tävlingar även dit du redan planerat semestern...

Är du ny i sporten och undrar över det här med tävlingar, så finns det i regel möjlighet att vara med på alla tävlingar. Vill man springa i ålderklass, så är anmälan i regel söndagen före tävlingen, men för nya så är det i regel enklare att springa Öppna banor, som finns i olika längder och svårighetsgrader, där man t o m kan anmäla sig på plats på tävlingsdagen, men till en extra kostnad ibland. Anmäler man sig till Öppna banor senast på torsdagen brukar man inte behöva betala något extra. Till alla tävlingar i Sverige används Eventor för anmälan.

I Härlövs IF betalar klubben anmälningsavgifterna via faktura för alla medlemmar, sedan betalar varje medlem, 23 år och äldre, 40 kr per tävling efter säsongen (max 700 kr), men man betalar även efteranmälningsavgifter och ej start. O-Ringen och tävlingar i utlandet betalar man själv (om det inte ordnas speciella klubbresor t ex). De som är 22 år och yngre betalar alltså klubben alla anmälningsavgifter för. (Pengarna till detta tjänar vi i regel in på våra arrangemang.)

Välkomna i klubben!!!

Adress

Härlövs IF Helen Nilsson, Bockebodavägen 140 29192 Kristianstad

Kontakt

Tel: 0706670724 (Niklas) E-post: info@harlovsif.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Samarbetspartners och sponsorer

Stötta Härlövs IF - välj oss som din favoritförening!