Headerbild

Härlövs IF

En klubb - många möjligheter

Precisionsorientering på Skepparslövs Golfbana 1 april

2022-03-28 i Orientering / Nyheter

Prenumerera via:

RSS

På fredag kväll, 1 april, arrangerar Härlövs IF en Precisionsorientering på Skepparslövs Golfbana. Om Kristianstadsbor och grannar till golfbanan undrar vad det är för förvirrande lampsken på golfbanan, så är det alltså bara orienterare.

Precisionsorientering går till som så att man följer i regel stigar och vägar, på golfbanan går den vägen man ska gå också i kanten på några banor. På kartan har man en vanlig bana inritad och sedan ska deltagarna avgöra vilken av många eller få kontroller som sitter rätt eller om alla sitter fel. Ibland kan det bli längre avstånd till kontrollerna och då kan det vara svårare, men även kortare avstånd krångla till det ibland.

Som banläggare gäller det att försöka "luras" (passar ju bra att ha tävling 1 april), men kontrollerna ska vara "lösbara" med hjälp av karta, kompass och detaljerad kartläsning. Det ska ju handla om precision och inte om tur att gissa rätt. 

Just nu är 55 deltagare anmälda och deltagarna kommer från en stor del av Sverige och även en del duktiga norrmän. Elitklassen håller hög klass då de flesta av Sveriges elit kommer att vara på plats.

Tävlingen ingår i PreO Syd, med tävlingar fredag till söndag. På lördagen blir det tävling utandför Ystad och på söndag är vi tillbaka i Kristianstadstrakten, då tävlingen går på Kjugekull.

Adress

Härlövs IF Helen Nilsson, Bockebodavägen 140 29192 Kristianstad

Kontakt

Tel: 0706670724 (Niklas) E-post: info@harlovsif.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Samarbetspartners och sponsorer

Stötta Härlövs IF - välj oss som din favoritförening!