Headerbild

Härlövs IF

En klubb - många möjligheter

Orientering för ALLA hösten 2020

2020-08-18 i Orientering / Nyheter

Det är dags att starta upp höstens träningar för ALLA nya och "gamla" orienterare. Tisdag 25 augusti 18:00 börjar vi! Välkomna!

OBS! Eftersom det just är ”Coronatider”, så kan planerna ändras snabbt, så besök www.harlovsif.se eller vår Facebooksida för mer information om läget och vad klubben kan erbjuda i övrigt. Några gånger tränar vi också på andra platser och på flera träningar kommer man att ha möjlighet att träna på egen hand andra dagar i veckan (Veckans Bana). Håll er friska!

Affisch för Orientering för ALLA (pdf-fil).

Preliminär planering av hösten 2020:

  • 25/8 Bockatorpet
  • 1/9 Bockatorpet
  • 8/9 Baslinjen (nära Bockatorpet)
  • 15/9 Bockatorpet
  • 22/9 Sprint i Öllsjö/Vä
  • 29/9 Sprint i Önnestad
  • 6/10 Bockatorpet (Natt)
  • 13/10 Bockatorpet/Bäckaskog Slott (Natt)
  • 20/10 Bockatorpet/Bäckaskog Slott (Natt)

Vi försöker ha start 17:45-18:30, så att vi kan sprida ut startandet, och det finns fortfarande chans för fler nya att prova på, för vi är inte 50 st på träninagarna, än...

Familjekavle planeras sedan till 1 november - en klubbtävling där man hjälps åt i familjelag, för att hitta alla kontroller. De regerande "mästarna" familjen Holmström bjuder in till årets tävling vid Erikstorp på Linderödsåsen. Fika eller grillning kan förekomma...

 

ALLA kan vara med, men här kommer lite tips för de yngre:

Ca 0-6/7 år: Det är bättre att föräldrarna lär sig orientera, på tävlingar finns i regel enklare övningar för denna ålder.

Ca 6/7-8/10 år: Här är det bra att börja tillsammans med sina föräldrar, tills man är så säker att man kan göra det med någon kompis eller själv.

Ca 9/10-11/12 år: Här är det bra att börja tillsammans med någon kompis, tills man blir säker och kan orientera själv.

Från ca 13 år: Här klarar man i regel att börja orientera själv.

Vi tränar i regel vid Bockatorpet eller i skogarna däromkring, men 2-3 gånger per säsong är vi på andra platser, i "byar" som Önnestad, Öllsjö eller Vä.

Orientering är en bra familjesport, där alla kan vara aktiva på sin egen nivå, de yngre behöver någon som skjutsar dem till träningarna och då kan man ta en egen orienteringsbana eller springa en runda. (Bockeboda Trail Runners har träning samtidigt med orienteringen på tisdagarna.)

 

Adress

Härlövs IF Helen Nilsson, Bockebodavägen 140 29192 Kristianstad

Kontakt

Tel: 0706670724 (Niklas) E-post: info@harlovsif.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Samarbetspartners och sponsorer

Stötta Härlövs IF - välj oss som din favoritförening!