Headerbild

Härlövs IF

En klubb - många möjligheter

Rapport från Ungdomsserien efter våren 2011

2011-04-26 i Orientering / Nyheter

Härlövs ungdomar svarade för många fina insatser vid tredje Ungdomsserietävlingen för året och skaffade sig lite större marginal till klubbarna under nedflyttningsstrecket. Med fler av våra nybörjare och ungdomar på höstens tävlingar så finns det kanske e

OK, det ska ganska mycket till för att nå tredjeplatsen - men det är inte alls omöjligt om vi skulle få ut ca 10 st fler på höstens tre deltävlingar och de alla som redan varit ute fortsätter att prestera lika bra resultat. Med tanke på kvällens träning (26/4) så är inte den förhoppningen alldeles orimlig... De fyra bästa tävlingarna räknas samman efter hösten, så förhoppningsvis ska vi bara räkna ett av vårens resultat i sammandraget.

 

Vi måste också nämna lite hur det går individuellt för våra ungdomar:

 

Bäst går det för Sofie Persson i D12, som vunnit två deltävlingar och varit bästa skånska på vårens alla deltävlingar och har nu tre deltävlingar på sig i höst för att säkra den individuella totalsegern i klassen. Största hotet just nu ser ut att vara klubbkompisen Klara Andersson, som varit 2:a en gång och 3:a två gånger, men saknar ett resultat från en natt just nu och ligger 3:a sammanlagt. Bra i samma klass går det också för Irmalinn Nilsson, som just nu ligger 8:a, trots att hon hoppat över en deltävling (6:a och 4:a på de andra två). Vid 3:e deltävlingen var tjejerna alltså 1:a, 3:a och 4:a i klassen!!

 

En annan som också har gjort väldigt bra resultat i vår är Melker Andersson i H10, som varit 3:a på alla deltävlingarna och ligger på 2:a plats sammanlagt. (Han är för övrigt bara 9 år i år och har ett år kvar i klassen...) I H10 noterar vi också att lillebror Gustav, 7 år i år gjorde debut i Ungdomsserien vid den 3:e deltävlingen.

 

I D10 har Maja Tenghagen och Alma Leijon börjat våren lovande, trots att de missat varsin deltävling ligger de 6:a och 8:a sammanlagt. Maja har varit 4:a och 5:a, Alma har varit 5:a och 9:a.

 

I D14 har Madelene Axelsson haft det lite kämpigt i vår, med skador och sjukdom, men ligger trots det 7:a sammanlagt och har en 5:e plats som bäst. En frisk och hel Madde kommer att klättra ordentligt i resultaten i höst.

 

I D16 har vi Caroline Lindelöw, som började orientera på riktigt så sent som förra året, på en 10:e plats sammanlagt, fortsätter hon sin utveckling i samma takt så lär konkurrenterna få se upp i höst...

 

Sedan har vi ett gäng med ungdomar som springer U-klasser och Öppna klasser, där kanske några klarar och vågar springa i huvudklass till hösten... ...och ett ännu större gäng som tränar på tisdagarna, där alla kan springa tävlingar och flera klarar att springa i huvudklass till hösten...

 

Det kan bli en riktigt trevlig höst för Härlövs ungdomar!!! 

 

Klicka här för att komma till resultaten!

 

 

Adress

Härlövs IF Helen Nilsson, Bockebodavägen 140 29192 Kristianstad

Kontakt

Tel: 0706670724 (Niklas) E-post: info@harlovsif.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Samarbetspartners och sponsorer

Stötta Härlövs IF - välj oss som din favoritförening!