Headerbild

Härlövs IF

En klubb - många möjligheter

Mycket viktiga tävlingar just nu!!!

2009-09-06 i Orientering / Nyheter

Du missar väl inte alla viktiga orienteringstävlingar som är på gång just nu? Med två veckor till 4-klubbs och en månad tills ungdomarnas "Skåne-final" med Älgot Cup och Ungdomens-7-manna kommer här lite mer info om de tävlingar som är lite extra viktiga.

17 sept Ungdomscup 4, Pan, Lerjevallen, torsdagskväll med start ca 17.30-18.30(?). Vi har ju vunnit tre deltävlingar redan och leder stort, men för att få med så många som möjligt till Älgot Cup, som vi också räknar in i vår Ungdomscup, så gäller det speciellt att alla som inte varit med på några deltävlingar tidigare, försöker vara med. I "finalen" Älgot Cup, så får man bara ställa upp med tre löpare som inte varit med tidigare, så ska vi vara riktigt många i finalen, så gäller det att vi får med lite extra löpare redan till denna deltävling.

 

18-20 sept USM

Jag har inte sett uttagning ännu, men vi räknar väl med två eller tre deltagare från Härlöv.

 

20 sept 4-klubbs, Kontinent

Årets största skånetävling, då man springer individuellt, men tävlar i lag - Härlöv ligger i grupp B (näst högsta gruppen). Det är många som behövs i laget (22 st) och från det man är 12-13 år brukar man kunna vara med och springa på 4-klubbsbanorna. (Det finns också vanliga ungdomsbanor upp t o m 14 år.) Vi brukar väl vara ca 40 Härlöviter på startlinjen, men det behövs nästan alltid fler för att det ska riktigt bra - så du ställer väl upp i år också! Eftersom klubbansvarig ska anmäla löparna, så anmäler du till Niklas eller Acke, så fort du bestämt dig för att vara med - vi kan behöva ett par dagar på oss att få ihop laguppställlningen.

 

3 okt Älgot Cup (Ungdomscup 5), Tyringe

Här hoppas vi att alla våra ungdomar kan vara med och samla poäng till klubben och OM vi lyckas samla ihop alla ungdomar, så kan vi kanske kämpa om platserna 3-5 om det går riktigt bra... Och det tror vi ju att det ska göra... Det kan bli en mycket trevlig dag..

 

3-4 okt Ungdomsnatta

Det är inte bara orientering den här helgen - det är ett stort skåneläger också - där alla ungdomar kan vara med - det brukar vara många olika aktiviteter denna kväll för ungdomarna - OCH prisutdelning för årets Ungdomsserie, där vi har många pristagare. Tyringe Kurhotell har något specialerbjudande för föräldrar som inte vill bo på hårt underlag, medan ungdomarna bor tillsammans på hårt underlag i skola eller idrottshall.

 

4 okt U-7-manna, Tyringe

I år ska vi äntligen få vara med i toppstriden igen! Nu ska vi inte lämna 10-15 år i handikapp till de andra klubbarna, som vi gjort i flera år. Laguttagningen kan bli ganska tuff, men Anton O (16), Rasmus K (16), Niclas D (15) och Robin K (13) är givna i laget. Madelene A (12) är nästan given, men sedan har jag två lediga platser, där jag helst hade fått med ett par snabba 13-14 åringar, vi har 28 år att spela med... För helst vill jag ha ett D10-Dreamteam i 3-manna stafetten och gärna 3-4 lag till från Härlöv, för här är det faktiskt tillåtet att skugga de unga löparna på banan. Och sedan hoppas jag att vi kan ställa upp med en del propagandalag också - där måste man ha minst en ungdom i laget, men då sträckorna är ganska lätta så hoppas jag vi får med en del andra som inte brukar springa stafett. För de som inte kommer med i något lag, så finns det även Öppna banor. Det kan bli en mycket trevlig dag... 

 

Övrigt som kommer i höst...

13 oktober Bäckaskogsnatten

17-18 oktober Klubbläger vid Vilses tävlingar

19-25 oktober Jubileumsvecka, med olika aktiviteter (inte alla dagar, men flera)

6-8 november Tävlingsresa Borås, ev med kretsen

4 december(?) Prisutdelning kretsens Ungdomscup + aktiviteter

12 december Bad i tunnor + aktiviteter

 

Det ser för övrigt ut att bli en riktigt trevlig höst i övrigt också, för det finns många tillfällen för Härlövs orienterare att ha trevligt och att visa framfötterna. Dessutom är det roligare ju fler vi blir på tävlingarna och det börjar bli bättre och bättre... Vi får se hur det blev när vi summerar hösten...

Adress

Härlövs IF Helen Nilsson, Bockebodavägen 140 29192 Kristianstad

Kontakt

Tel: 0706670724 (Niklas) E-post: info@harlovsif.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Samarbetspartners och sponsorer

Stötta Härlövs IF - välj oss som din favoritförening!