Headerbild

Härlövs IF

En klubb - många möjligheter

Erbjudande skidköp

2016-01-28 i Skidor / Nyheter

Härlövs skidgrupp slutför just nu upphandling av längdskidor för att medlemmar och andra intresserade ska få möjlighet att prova på. I samband med det kan vi även erbjuda medlemmar att köpa en klassisk sk vallningsfri skida till ett bra pris via Sportring

Skidan heter Madshus Terrasonic Intelligrip och har en typ av stighud i fästzonen, vilket gör att man i de
flesta fören har mkt bra fäste utan att lägga fästvalla (ska aldrig fästvallas). Däremot vallas glid som vanligt. Skidan är framförallt en väldigt bra och praktisk träningsskida då man slipper lägga tid på att valla fäste.  Däremot är glidet normalt lite sämre än på en konventionell skida förutsatt att man lyckats med fästvallningen på den konventionella skidan. För en motionär kan aktuell skida även vara ett bra alternativ på exempelvis Vasaloppet. I synnerhet då det inte är ovanligt att temperaturen stiger kraftigt under loppet och i värsta fall går från - till + och att man kan ägna mer tid åt sömn istället för att valla inpå småtimmarna. Skidan finns i längder från 180cm och uppåt (skidlängd för vuxna är normalt kroppslängd +25cm). Mer info finns exempelvis via följande länkar: 
  

 

 

Priset på skidan inkl Rottefellas "motionsbindning" (Performance) blir 1990kr (normalt butikspris
ca 3000) och med deras tävlingsbindning Xcelerator 2140kr. I skrivande stund har vi inte fått pris på Salomons bindningar men de bör ligga i samma härad. För en motionär räcker motionsbindning och om man ska ha bindning från Rottefella eller Salomon beror på vilka skor man har eller vill ha (sko och bindning måste vara kompatibla).

 

Eventuell beställning mailar ni till mig senast måndag 2016-02-01 och anger namn, telefonnr, önskad längd på skidorna samt åkarens längd, vikt och skidkunnande (Tekniskt: dålig/måttlig/god/mkt god Typ av åkare: turåkare/motionär/tävlar lite/tävlar aktivt) samt vilken bindning ni vill ha.

Vid frågor eller avstämning om lämplig skidlängd och skidkunnande mm går det bra att ringa mig.
OBS har ni salomonskor och är det minsta osäkra på vilket system ni har så ta med era pjäxor in till Sportringen så hjälper de er. Jag åker själv inte på Salomon och de har minst 2 gamla system
(Profil och Pilot), och ett nytt system (Prolink som ev ej behövs då de skorna
ska passa på Rottefellas bindningar).

 

Tyvärr blir det inte mkt betänketid, vilket beror på att upphandlingen varit väldigt dryg (började i
oktober...) och att Madshus har ngr v leveranstid och vi försöker få hem skidorna v7, alltså innan sportlovet.

 

Thomas Låstbom, 0706-741100, tl(a)skidteknik.com

Adress

Härlövs IF Helen Nilsson, Bockebodavägen 140 29192 Kristianstad

Kontakt

Tel: 0706670724 (Niklas) E-post: info@harlovsif.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Samarbetspartners och sponsorer

Stötta Härlövs IF - välj oss som din favoritförening!