Headerbild

Härlövs IF

En klubb - många möjligheter

Antecknat på Skidmötet 26 oktober

2011-11-15 i Skidor / Nyheter

Vi samlades på Conditori Fantasi för att gå igenom vad som ska hända under vintern 2011/2012. Det handlade om skidspår, arrangemang, Vasaloppet, konstsnö, skidhus och spårutrustning.

Det preliminära tävlingsprogrammet i längd för Skåne 2012 ser ut så här:

 

S 8/1       Tormestorpsloppet (k)    Tormestorps IF

L 14/1      DM-sprint (k)                 Hjärnarps GH OL

S 15/1     DM 10+15+U+J (k)         FK Göingarna

L 21/1      Bulltoftaloppet (k)           Malmö FK

S 22/1     Klåverödsloppet (k)         Klåveröds SK

S 29/1    DM 30 D + 50 H (k)      Härlövs IF

S 5/2       DM 15 D + 30 H (k)         FK Åsen

L 11/2    DM 10+15+U+J (f)       Härlövs IF

S 12/2     DM-stafett (k)                 Vakant

18-19/2   Reservhelg

25-26/2   Reservhelg

 

Härlövs IF ska alltså arrangera två tävlingar, om det nu kommer snö, men det har vi ju klarat med bra resultat tidigare. Skepparslövs Golfbana erbjuder de bästa möjligheterna när det gäller att preparera skidspår, men vi har alternativ vid Bockatorpet också om det skulle bli problem med snö på golfbanan.

 

Röjning av skidspår:

Vi gick igenom alla våra spår och konstaterade att det finns att göra på alla spåren, och vi samlar oss därför till två arbetsdagar 5/11 och 19/11 för att fixa till spåren. Turordningen blir troligen Gula, Blåa, Orangea, Röda, Ängarna. Elljuset är bra som det är, men där kan vi ta en del grenar "närsomhelst" - dock skulle vi om det finns möjlighet blåsa elljuset rent från löv innan vintern. Vi kontaktar även kommunen för att se om de kan återställa de förstörda spåren efter skogsmaskinerna.

 

Lite framtida skidspår diskuterades också, där vi vill försöka få fram ett bättre alternativ till förbindelse av Bockeboda och Uddarp/Golfbanan, så vi undviker den plogade vägen. Även ny dragning över ängarna diskuterades, där nya genomgångar och förbättring av underlaget skulle göra det lättare att få fina spår där också.

 

Niklas kollar med Golfbanan - vilket är gjort - ev blir det några mindre justeringar på banan - men det blir bra - de trodde inte de skulle arbeta på banan i vinter, så det kan bli riktigt bra möjligheter att göra spår i vinter.

 

Skidhus och konstsnö:

Nu är det väl nästan klart att det blir ett skidhus vid Frostavallen, som ska öppna hösten 2012, men redan i vinter kan man ev köpa konstsnö därifrån eftersom de redan har snökanonerna. Vi kom dock fram till att det troligen är enklast att lägga upp spår i Frostavallen istället för att forsla bort snön...

 

Spårutrustning:

Vi ska försöka ha igång två skotrar under vintern - en vid Bockatorpet och en vid Golfbanan. Får vi igång den gamla, så använder vi den, annars måste vi köpa in en ny (begagnad). Vi ska också köpa eller möjligen tillverka en ny spårsläde, så vi har en till var skoter. Per Gunnarsson kollar upp läget och möjligheterna.

 

Vasaloppet:

Stellan Hellberg ordnar i vanlig ordning resa till Vasaloppet, de som inte ordnar eget får givetvis gärna anlita honom. (Ska försöka lägga in information om detta på hemsidan.)

 

Magnus Darin söker startplats, så om du anmält dig, men inte ska åka så är Magnus intresserad... (Han har väl inte missat ett enda Vasalopp sedan 1988?)

 

Skidskola och Skidläger:

Härlövs IF arrangerar nyårsläger med mycket teknikträning (och mängdträning för de som vill det) för hela Skåne (info ska läggas upp på hemsidan).

 

Om det sedan blir mycket snö och det inte behöver jobbas så mycket med skidspåren i vinter, så försöker vi ställa upp med "skidskola" för intresserade åkare. Tisdagskvällarna vid Bockatorpet i första hand, sedan helger om det finns möjlighet. Vi lägger ut info på hemsidan om det finns möjligheter.

 

Nu hoppas vi på en fin vinter och att vi hinner fixa till alla spår innan snön kommer denna vintern...

 

 

Adress

Härlövs IF Helen Nilsson, Bockebodavägen 140 29192 Kristianstad

Kontakt

Tel: 0706670724 (Niklas) E-post: info@harlovsif.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Samarbetspartners och sponsorer

Stötta Härlövs IF - välj oss som din favoritförening!