Headerbild

Härlövs IF

En klubb - många möjligheter

Orientering för ALLA - tisdagar

2024-04-09 i Orientering / Nyheter

Vårens orienteringsträningar för ALLA är igång! Vi har träningar varje tisdag fram t o m 4 juni. Se uppdateringar om träningarna här! (Uppdateras förhoppningsvis senast dagen före, om det är något speciellt.)

På Orientering för ALLA finns alltid banor från grön - orange (+). Orange (+) betyder att det oftast är några svårare kontroller också eller så kan det dyka upp specialversioner av träningen utan vissa karttecken för mer avancerade orienterare.

Start från ca 18:00-18:30 på alla träningarna.

Tisdag 14 maj, samling i Vä, sprintträning. (DM söndag 19 maj.)

Vi tränar sprintorientering vid Talldalsskolan, där det finns mycket staket att hålla reda på. I sprint vill man gärna springa fort, men man behöver också "hänga med" på kartan - så det blir mycket sådan träning på de svårare banorna. (Påminner om OCK-träningen för en dryg vecka sedan, men blir ändå annorlunda banor...) De lättare banorna håller sig mest kring skolområdet - där det gäller att hålla reda på olika byggnader och sakerna som finns runt skolan.

Bra träning för de som tänker springa Sprint-DM på söndag (19 maj) - även om det blir helt annorlunda område kring stranden på Falsterbo då.

OBS! Vi kan inte starta förrän ca 18:15-18:20 på de svåra banorna, då vi behöver komma åt vissa speciell områden som har verksamhet till ca 18:00. Kanske hinner man värma upp lite eller hjälpa några av de yngre på en lätt bana först...

Tisdag 21 maj, samling vid Bockatorpet.

Preliminärt

Tisdag 28 maj, samling i Önnestad, sprintträning.

Tisdag 4 juni, träning vid Bockatorpet.

Ev Klubbmästerskap 6 juni...

Intressanta tävlingar för barn och ungdom:

20 april, Vättefejden/Gränsfejden, Ungdomsserie, "vanlig tävling".

28 april, Frostalunken, Ungdomsserie, "vanlig tävling".

1 maj, OK Älme, "vanlig tävling".

19 maj, OK Kontinent, Sprint-DM, Falsterbo. (Även Sprint-stafett.)


Tidigare träningar:

Tisdag 9 april tränar vi vid Bockatorpet. Blir lite kortare och längre slingor, lite extra många kontroller för yngre och nya orienterare, lite färre kontroller för de svårare och mer vägval.

Tisdag 16 april samlas vi vid Bockatorpet, träning ca 500-600 m från Bockatorpet. "Ängaorientering" - riktning och borttagna tecken för de svårare. Vi går gemensamt från Bockatorpet ca 18:02, de som kommer senare får följa röda spåret, fortsätt tills ni kommer ner för första stora backen och gå rakt ut på ängarna därifrån, så hittar ni samlingen.

Kvällens tips: Lägg kartan på rätt håll, titta ut vilket håll du ska på, sikta på något i den riktningen - innan du springer/går. (Man måste dock hålla sig innanför staketen.)

Tisdag 23 april, "Brödernas", vägvisning på Bockebodavägen mellan Skepparslöv och Bockeboda, strax öster om Djurhagsvägen (vägen mellan Önnestad och Bockeboda).

Ganska "vanliga" banor, en kort och en kortkort grön, vit och gul två olika banor och orange tre olika slingor(ca 6 km totalt).

Acke har öppet i klubbens museum ca 17:30-18:30. Passa på att titta hur det ser ut.

Tisdag 30 april , ingen orienteringsträning. (Tips: OK Älme har tävling 1 maj.)

Tisdag 7 maj, samling vid Baslinjen, infart från Bockebodavägen precis väster om infarten till Bockatorpet.

Ikväll blir det lite extra kluringar på träningen. Grön och Vit har vanliga banor, men får klura på lite bokstäver, som hittas vid kontrollerna. Gul och Orange får sina banor i lite utspridda pusselbitar på kartbladet och ska försöka hitta runt sina banor med hjälp av pusselbitarna. Finns två olika för Orange. (Ingen Sportident.)

Niklas är på äventyr, men Björn tar hand om er ikväll - det är han som klurat ihop pusselorienteringen - som han hade en liknande övning med för ett annat gäng i vintras. (Blir kanske svårt att springa riktigt fort, men får man bara lite flyt på vilka bitar där kartan hänger ihop lite för att ta sig till nästa kontroll ska man kunna springa en del iaf - men det kan bli lite "intervallaktigt" för man tjänar nog inget på att chansa... Björn förklarar säkert lite mer för de som känner sig osäkra.)

Adress

Härlövs IF Helen Nilsson, Bockebodavägen 140 29192 Kristianstad

Kontakt

Tel: 0706670724 (Niklas) E-post: info@harlovsif.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Samarbetspartners och sponsorer

Stötta Härlövs IF - välj oss som din favoritförening!