Headerbild

Härlövs IF

En klubb - många möjligheter

Orientering sommaren 2024

2024-06-22 i Orientering / Nyheter

Prenumerera via:

RSS

Sommaren är ofta en tid med många flerdagarsarrangemang och andra lite mer sommaraktiga tävlingar i trevlig miljö och kanske lite mer "avslappnade" arrangemang. Och så givetvis det jättestora O-Ringen, med oftast ca 20 000 deltagare. Här kommer det en del tips!

Tänk på att det oftast går att vara med på enstaka etapper även på flerdagarsarrangemang, även i åldersklasser och att det i princip alltid finns Öppna klasser i olika längder och olika svårighetsgrader på alla orienteringsarrangemang. Orientering är ju en idrott där alla kan vara med på samma tävling, oavsett om man är nybörjare eller elit och oavsett ålder.

Leta upp arrangemangen i Eventor och anmäl dig i tid - de flesta har söndagen helgen före som sista anmälningsdatum, men några har lite längre anmälningstid före - speciellt de lite större arrangemangen. Ska du längre iväg på semester och blir sugen på att orientera lite, så kolla i Eventor, glöm inte närtävlingarna eller så kan det ju åtminstone finnas Hittaut i närheten eller längs vägen.

Öppna klasser kan man oftast anmäla sig i på tävlingsplatsen - men kolla att det inte är extra avgifter för detta...

Här kommer en lista på arrangemang som ofta har Härlöviter i startlistorna, eller borde ha...

29-30 juni Havs-OL, Stigmännen, Karlshamn

Oftast trevliga och gemytligt arrangemang, dock ofta ganska klurig orientering på de svårare banorna. Möjligheter finns i regel för bad på olika sätt. Ofta ganska många Härlöviter på plats, en del satsar på att campa/sova över på något sätt, medan andra kör till tävlingen/-arna för dagen/kvällen.

1-3 juli Tjust sprint + 2-dagars, Gamleby/Ankarsrum

Brukar bara vara enstaka Härlöviter på dessa tävlingar, men i år är det lite av ett "För-O-ringen", så de som "satsar" lite på att klara O-Ringenterrängen bra kanske skulle göra ett besök på dessa tävlingar.

6-7 juli Tjoget, stafett med 20 sträckor, Emmaboda/Lessebo

Årets trevligaste stafett. Vi har tyvärr pausat deltagande några år nu, men vi kan börja sikta på att vara med igen 2025.

6-7 juli PreO-tävlingar i Buhuslän-Dalsland, Herrestads AIF/Svanesunds GIF

"Vanlig" PreO-tävling på lördagen, med DM för några distrikt, Svenska cupen och A-cupen på söndagens tävling på Orust, också "vanlig" PreO.

12-14 juli Hallands 3-dagars, Friskus-Varberg m fl

Ett "vanligt" 3-dagars-arrangemang. Oftast bara enstaka Härlöviter på plats. Medeldistans på fredagen, Långdistans lördag och söndag.

15-17 juli Österlens 3-kvällars, Andrarums IF

Ett trevligt och gemytligt arrangemang på kvällstid, oftast med många Härlöviter på plats, några kanske campar, men de flesta kör ner för kvällen/-arna. Medeldistans alla etapper.

22-27 juli O-Ringen Smålandskusten, Oskarshamn

Årets största orienteringsarrangemang, oftast med en hel del Härlöviter på plats. Oftast bra att anmäla sig och ordna boende i god tid innan arrangemanget, flera anmälningsstopp och prisnivåer. Så har du inte redan anmält dig, så är det snarare läge att fundera på nästa års O-Ringen. Kan vara ett sätt att besöka hela Sverige med åren, då arrangemanget flyttar runt mellan olika platser i Sverige.

2-4 augusti Ungdomens 10-mila + vanliga tävlingar, Västergötland

Har vi möjlighet att få ihop lag på något sätt, så försöker vi vara på plats med ett eller flera lag. Men det är också "vanliga" tävlingar för de som inte får ihop några lag.

16-18 augusti Götalandsmästerskap, Gotland

"Viktig" tävling för ungdomar (13-16 år) och juniorer (17-20 år). Vanliga klasser för alla andra. Oftast med fin och "tuff" terräng.

17-18 augusti PreO-tävlingar i Halland

"Vanlig" PreO-tävling på lördagen, med Svenska cupen och A-cupen utanför Kungsbacka. På söndagens tävling utanför Halmstad är det också "vanlig" PreO, och DM för några distrikt.

Sedan börjar höstsäsongen

20 augusti börjar Orientering för ALLA

22 augusti börjar OCK-träningarna

24-25 augusti är det DM-Medel + Stafett i Skrylleskogen utanför Lund

(25 augusti behöver vi också ca 25 st parkeringspersonal på Bäckaskog Slott)

Adress

Härlövs IF Helen Nilsson, Bockebodavägen 140 29192 Kristianstad

Kontakt

Tel: 0706670724 (Niklas) E-post: info@harlovsif.se

Drivs med KlubbenOnline

Logga in

Samarbetspartners och sponsorer

Stötta Härlövs IF - välj oss som din favoritförening!